اطلاعات, وبلاگ

درباره تعمیر محافظ برق خانگی بیشتر بدانید!

درباره تعمیر محافظ برق خانگی بیشتر بدانید!

 عوامل بسیاری میتوانند موجب نوسانات برق شهری شوند. همین عوامل باعث می شوند تا محافظ برق خانگی دچار اتصال شود. در اثر این اتصال، ممکن است دستگاه محافظ برق دچار مشکلاتی شود.همچنین اگر این مسئله ادامه پیدا کند، میتواند موجب آسیب رساندن به وسایل منزل شود. با توجه به اهمیت این موضوع، برآن شدیم تا در این مطلب نحوه تعمیر محافظ برق خانگی را شرح دهیم. پیشنهاد می کنیم این مطلب کاربردی را تا انتها مطالعه کنید.

 قبل از شروع توضیحات درباره تعمیر محافظ برق خانگی، درباره محافط برق توضیح کوتاهی می دهیم. به طور کلی محافظ برق دستگاهی است که در مسیر ابتدایی ورود برق قرار میگیرد. عملکرد این دستگاه در واقع زمانی است که میزان ولتاژ، توان و یا آمپر از حد استاندارد خارج شود. در این صورت، محافظ برق، جریان برق را قطع و بعد از اینکه شرایط نرمال شد، دوباره مسیر ورود برق به وسایل الکتریکی را متصل کرده.

رسالت محافظ ها برای جلوگیری از احتمال آسیب دیدگی دستگاه های برقی است. البته در مواردی نیز وظیفه شناسایی ولتاژ بیش از حد را دارند. همچنین محافظ برق برای منحرف کردن الکتریسیته اضافی به سیم اتصالی زمین نیز کاربرد دارد. از همین رو، تمامی محافظ های ولتاژ بین اتصال و زمین قرار می گیرند سپس به یک پریز وصل می شوند تا عملکرد درستی داشته باشند.

درباره چگونگی عملکرد محافظ برق بیشتر بدانید!

روش تعمیر محافظ برق خانگی

ممکن است خرابی در محافظ مربوط به قسمت های مختلف آن باشد. در بسیاری از مواقع که محافظ های برق دچار مشکل شده اند، شاید به نظر این مشکل کوچکی باشد ولی این طور نیست. باید تمامی مراحل گفته شده برای هر نوع خرابی در قسمت های محافظ برق را به طور کامل انجام دهید. سعی کنید در زمان درست کردن محافظ صبور باشید و این کار را با حوصله انجام دهید. در ادامه به نحوه تعمیر محافظ برق خانگی در قسمت های مختلف آن می پردازیم:

روش تعمیر محافظ برق خانگی

  • به طور کامل روشن نشدن محافظ برق خانگی

 این مسئله یکی از مشکلات رایج در محافظ ها است. این موضوع می تواند به دلیل های مختلفی رخ بدهد. توجه داشته باشید که برای رفع این مشکل، ابتدا باید از سلامت پریز برق مطمئن بود. در صورتی که پریز برق هیچ گونه مشکلی نداشت، علت روشن نشدن محافظ، خرابی کلید آن است. در بررسی نحوه تعمیر محافظ برق خانگی خرابی کلید برق موضوع بسیار ساده ای است.از این رو با خرید یک کلید جدید، کلید محافظ قبلی را دور بیندازید. معمولا محافظ های ولتاژ برق دارای یک مدار هستند. ممکن است این مدار سوخته باشد و منجر به کار نکردن محافظ برق شود. برای رفع این مشکل باید آی سی مدار را خریداری کنید.

درباره تنظیم زمان روشن شدن در محافظ برق بیشتر بدانید!

  • ثابت ماندن چراغ قرمز محافظ ولتاژ

 ممکن است گاهی ثابت ماندن چراغ قرمز نشانه خرابی باشد. زمانی که اتصالات میان قطعات در برد الکتریکی دچار پارگی شود، چراغ قرمز روشن شده و ثابت می ماند. در چنین مواقعی باید قسمت های پاره شده را شروع به لحیم کاری کنید. البته ممکن است، IM 324 نیز به دلایل متنوعی دچار سوختگی شده و نیاز به تعویض داشته باشد. زمانی که ال ای دی رنگ سبز از قسمت مدار قطع می شود، علت آن روشنی چراغ قرمز و عدم تغییر حالت است.

  • قرمز شدن ال ای دی دستگاه و تغییر رنگ مجدد آن

 گاهی خرابی در قسمت خازن پلی استر است. در این حالت شاید چراغ ال ای دی سبز و سپس در فاصله چند ثانیه قرمز شود. همانطور که گفتیم در این حالت ممکنه خرابی در قسمت خازن پلی استر باشد. در این صورت باید خازن ضعیف را تعویض کنید. البته ممکنه در بوبین رله هم مشکلی باشد.

نکته: توجه داشته باشید که این خازن صاف در محافظ قرار دارد. صورت خرابی این خازن، چراغ به رنگ قرمز ثابت می ماند و درنتیجه باید این قسمت را تعویض کنید.

  • چراغ ال ای دی سبز بدون خروجی

گاهی ممکن است خرابی در قسمت رله باشد. خرابی رله از شایع ترین مسائلی است که بر اثر کار کردن بیش از اندازه محافظ به وجود می آید. با خرابی رله چراغ های ال ای دی سبز می شوند اما هیچ گونه عملکرد خاصی ندارند. بعضی مواقع اتصال سیم خروجی رله به خروجی پریز محافظ، قطع باشد. در این مواقع باید سیم رله عوض شود. یکی دیگر از احتمالات این است که سوختگی آی سی 324 باعث این مشکل باشد.

نکته: دقت داشته باشید که خرابی برد و رله های مدار نیز میتواند موجب روشن نشدن محافظ شود.

  • چشمک چراغ قرمز رنگ دستگاه

در برخی مواقع خرابی در قسمت خازن محافظ است. گاهی اوقات ال ای دی دستگاه خود به خود روشن و شروع به چشمک زدن، می کند و شاید در حالت چشمک زدن نیز باقی بماند. در این صورت در واقع خازن پلی استر مشکلی دارد. البته خرابی خازن صافی مدار نیز میتواند موجب این مشکل شود. برای رفع آن، حتماً قطعه مورد نظر را تعویض کنید. گاهی اوقات دیود سوخته زیر مدار دلیل این مشکلات است. با تعویض آن می توانید این مشکل را حل کنید.

درباره علت صدا دادن محافظ برق بیشتر بدانید!

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم موضوعات مختلفی را در خصوص نحوه تعمیر محافظ برق خانگی مورد بررسی قرار دهیم. همچنین به بررسی اهمیت استفاده از محافظ پرداختیم. در نهایت، امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان سودمند باشد. همچنین پیشنهاد میشود اگر این مطلب را به طور کامل نخوانده‌اید، حتماً مجددا آن را مطالعه کنید. در صورت نیاز به خرید محافظ برق خانگی کافیست با کارشناسان مجموعه الکترو هوشیار تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *