اطلاعات, وبلاگ

تنظیم زمان روشن شدن در محافظ برق چگونه اتفاق می افتد ؟

مدار الکترونیکی محافظ برق، بخش های مهمی دارد که یکی از آن ها زمان روشن شدن رله محافظ است اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که این زمان به چه صورت مشخص می شود ؟ برای پاسخ به تنظیم زمان روشن شدن در محافظ برق با مجموعه الکترو هوشیار همراه شوید.

به صورت کلی دو نوع مدار الکترونیکی وجود دارد. نوع اول، محافظ های قدیمی هستند که از آی سی های مقایسه کننده استفاده می کنند و نوع دوم مدارهای هوشمند هستند. در مدل های قدیمی به وسیله آی سی مقایسه کننده، تایمر ساخته می شود. این نوع تایمر، مانند تایمر دیجیتالی هوشمند خیلی دقیق نیست.

درباره تعمیر محافظ برق خانگی بیشتر بدانید!

مدار ساخت تایمر در محافظ های برق

در این مورد از یک مقایسه کننده استفاده می کنند. می توان از آی سی مثل lm358 که دارای یک مقایسه کننده است استفاده نمود و یا از یکی از مقایسه کننده های lm324 استفاده کرد. لازم است بدانید به علت اینکه این مدار حداقل به دو عدد مقایسه کننده و مدل چهار ال ای دی آن به سه عدد مقایسه کننده احتیاج دارد عموما از مدل lm324 در تولید محافظ برق استفاده می کنند.

مقایسه کننده ها متشکل از یک ولتاژ ورودی منفی، یک ولتاژ ورودی مثبت و یک خروجی هستند. گذشته از این موارد، یک ولتاژ تغذیه مثبت و منفی نیز برای راه انداختن مدار درونی آی سی به آن ها متصل می گردد.

روش عملکرد مقایسه کننده ها

زمانی که ولتاژ پایه مثبت از ولتاژ پایه منفی در آی سی آپ امپ بیشتر شود، خروجی در مقایسه با ولتاژ تغذیه آی سی برابر می شود. چنانچه ولتاژ پایه منفی نسبت به پایه مثبت، مثبت تر شود، خروجی منفی و مساوی با ولتاژی می گردد که به پایه منفی آی سی وصل می شود.

در برخی موارد در یک سری مدارها نیاز است که یک ولتاژ منفی مثل 12- به پایه منفی اتصال پیدا کند. البته لازم است بدانید که در محافظ ولتاژ، زمین تغذیه به پایه منفی آی سی متصل می گردد.

مدار شماتیک تنظیم زمان روشن شدن یا تاخیر محافظ برق

ولتاژ های منفی و مثبت که در مراحل پیشین تولید شده اند وارد نقطه A می گردند. وقتی که نقطه A با ولتاژ تغذیه برابر باشد از مسیر مقاومت R12 خازن C4 شروع به شارژ شدن کرده و هر زمان که ولتاژ شارژ خازن نسبت به ولتاژ نقطه پایه منفی مقایسه کننده بیشتر شد در قسمت خروجی مقایسه کننده نقطه B ولتاژ مثبتی را شاهد خواهیم بود.

در این مواقع می توان به وسیله یک ترانزیستور NPN رله را قطع و وصل نمود. زمانی که نقطه A منفی می شود تخلیه شارژ خازن به عهده دیود D4 است. در صورت عدم استفاده از این دیود، زمان تخلیه شارژ خازن هم اندازه شارژ آن است. اگر فاصله قطع و وصل شدن نقطه A سریع باشد شاهد تاخیر زمان نخواهیم بود.

درباره دلایل یکسره شدن محافظ برق بیشتر بدانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *