اطلاعات, وبلاگ

آنچه لازم است درباره رفع اتصالی کلید و پریز برق بدانید !

آنچه لازم است درباره رفع اتصالی کلید و پریز برق بدانید !

یکی از رایج ترین مشکلات در برق کشی ساختمان ها اتصالی برق است. اتصالی برق می تواند ناشی از عوامل گوناگونی از قبیل بی‌ توجهی به استاندارد های سیم کشی ساختمان باشد. ایجاد اتصالی در سیستم برق ساختمان ها می تواند خسارت های جانی و مالی زیادی را به همراه داشته باشد پس بهتر است برای جلوگیری از بروز هر گونه حادثه در صورت مشاهده احتمالی اتصالی در برق ساختمان، مشکل را شناسایی و سریع رفع نمایید. به طور کلی می توان گفت که یکی از خطرناک ترین مشکلاتی که ممکن است در سیم کشی برق ساختمان ها به وجود آید اتصالی کلید و پریز است. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی را درباره رفع اتصالی کلید و پریز برق در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

 بهترین راه های رفع اتصالی کلید و پریز

برای رفع اتصالی کلید و پریز ابتدا باید بدانیم عوامل باعث این اتفاق چیست. باید هر اتصالی کوچکی را در ساختمان را جدی گرفت. در اسرع وقت با برق کار تماس گرفته، و ایرادات برطرف شود. با این کار می توان ازخسارات جانی و مالی بیشتر، مثل آتش سوزی جلوگیری می کنیم. در این مقاله برخی از دلایل اتصالی کلید و پریز برق می پردازیم؛

  • خرابی سرپیچ های کلید و پریز برق

همان طور که می دانید جنس سرپیچ های کلید و پریز برق از فلز است که بتوانند اتصال بین سیم برق و کلید و پریز را برقرار نمایند. اما گاهی ممکن است این سر پیچ ها خراب شوند. در این صورت احتمال اتصالی کردن کلید و پریز وجود دارد و ممکن است باعث ایجاد جرقه و آتش‌سوزی در ساختمان شود. برای رفع اتصالی کلید و پریز ناشی از خراب شدن سرپیچ ها، باید ابتدا برق ساختمان را قطع کنید سپس کاور روی کلید و پریز را باز نمایید.باید با دقت سرپیچ ها رابررسی کرد. اگر اثری از خال یا زنگ زدگی بر روی سر پیچ های فلزی بود باید به سرعت آن ها را تعویض کرد.

  • سیم های به هم تنیده در داخل کلید و پریز برق

تعداد سیم های موجود در داخل کلید و پریز برق، بستگی به سیم کشی برق ساختمان ها دارد. بین دو یا سه عدد متفاوت است. اگر برقکار در زمان نصب کلید و پریز اصول اولیه را رعایت نکرده، احتمالا دو الی سه رشته سیم نیز به یکدیگر پیچیده و ایجاد اتصالی می کند. برای رفع اتصالی کلید و پریز تنها راهی که دارید این است که برق را از منبع اصلی قطع و سپس برای اصلاح و تنظیم سیم کشی های داخلی کلید و پریز برق کاری انجام شود.

  •  سست بودن اتصال بین سیم ها و سرپیچ های کلید و پریز

یکی از رایج ترین دلایل اتصالی کلید و پریز ها می تواند سستی سیم های متصل به سر پیچ های کلید و پریز باشد. علت شل شدن سیم ها در استفاده مکرر از کلید و پریز برق در ساختمان ها است البته باید در نظر داشته باشید که نصب غیر اصولی و سیم کشی غیر حرفه ای کلید و پریز  نیز در این مشکل تاثیر گذار است. در این حالت نیز برای رفع اتصالی کلید و پریز ابتدا باید برق ساختمان را قطع کنید.

سپس دو شاخه تمامی لوازم برقی متصل به پریز ها را از برق بکشید. در این حالت درپوش روی کلید و پریز مورد نظر را بردارید سپس با چراغ قوه نحوه اتصال سیم برق به پیچ های داخل پریز و کلید را بررسی نمایید. اگر هر یک از پیچ ها شل یا جدا باشند باید پیچ را با استفاده از پیچ گوشتی باز و سیم را در زیر پیچ ببندید.

  • نشتی آب به داخل کلید و پریز برق

همه ما می دانیم که تماس آب و برق می تواند یک عامل بسیار مهم در اتصالی کردن سیم کشی برق ساختمان باشد. با نفوذ آب به داخل این تجهیزات ممکن است اتصالی و حتی آتش سوزی نیز رخ دهد. از رایج ترین علت نشتی آب به داخل کلید و پریز ساختمان ها می توان به عدم استفاده از کلید و پریز های محافظ دار اشاره کرد.

 کلید و پریز های محافظ دار مخصوص محیط های مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و حیاط هستند. محافظ آی پی ۴۴ یک نوع از محافظ های کلید و پریز است که در صورت اتصالی و نشتی آب به درون اتصالات، برق را به صورت خودکار قطع می کند. در این حالت برای رفع اتصالی کلید و پریز ابتدا باید علت اصلی نشتی آب به داخل این تجهیزات را شناسایی کنیم.

اگر علت از نشتی لوله آب باشد باید لوله ترکید را یافت. پیدا شدن عامل نشتی آب باید به سرعت انجام گیرد. اگر علت  نشتی آب به خاطر استفاده از کلید و پریز در محیط های مرطوب باشد باید برای رفع اتصالی این تجهیزات، آن ها را با مدل های محافظ دار تعویض نمایید.

  • فرسودگی سیم های برق و کلید و پریز

از رایج ترین دلایل اتصالی کلید و پریز، سیم های برق فرسوده و قدیمی یا کلید و پریز های کهنه هستند. با فرسایش سیم های برق ساختمان به مرور روکش سیم ها از بین رفته و در نهایت لایه هادی سیم، که شامل مسی و یا آلومینیومی ست، به سیم های دیگر برخورد و باعث اتصالی می شود.

برای پیشگیری از بروز اتصالی، تمام قسمت های لخت سیم را با یک پوشش پلاستیکی می پوشانیم. در این مورد برای رفع اتصالی کلید و پریز ابتدا باید برق ساختمان را قطع و سپس پیچ های داخل کلید و پریز را باز نمایید تا سیم برق متصل با آن ها آزاد گردد.

در مرحله بعدی با استفاده از سیم چین مقداری از سیم برق مخدوش را می بریم. باید چند سانتی متر از سیم را لخت کنید. در این حالت باید سر سیم لخت شده را در زیر سر پیچ های کلید و پریز قرار دهید و سپس با پیچ گوشتی محکم نمایید.

  • متصل شدن دو عدد سیم به زیر یک سرپیچ در کلید و پریز برق

از دیگر عوامل اتصالی این تجهیزات، به این است که دو یا چند سیم برق به یک پیچ در کلید و پریز متصل اند. در این حالت باید احتمال دهید که چنین برق کشی، کار یک فرد بی تجربه و آماتور است. هر برقکار با تجربه ای میداند یک عدد سیم برق باید به هر یک از سر پیچ ها وصل شود. این اشتباه ممکنه دلیل اتصالی سیم های متصل به هم داخل کلید پریز شود.

در این حالت برای رفع اتصالی، باید قبل از کار برق ساختمان را قطع کنیم. بعد از آن چند سانتی متر از سیم های مخدوش را می بریم. روکش سیم را از سر آن جدا کنیم، یکی از سیم های برق را به دو سیم به هم تنیده متصل کنیم. در آخر سیم ها را زیر پیچ در کلید و پریز می گذاریم.

کلام پایانی

در این مطلب سعی کردیم اطلاعات جامعی را درباره علت های اتصالی و همچنین رفع اتصالی کلید و پریز برق در اختیار شما قرار دهیم. در صورت تمایل به خرید انواع کلید و پریز می توانید به سایت الکترو هوشیار مراجعه کنید. خریدی آسان، با کیفیت و قیمت مناسب از یک نمایندگی معتبر را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *