اطلاعات, وبلاگ

صفر تا صد تبدیل کلید برق به پریز

صفر تا صد تبدیل کلید برق به پریز

کلید و پریز برق دو جزء مهم و ضروری در تمامی ساختمان‌ها هستند. این دو اجزا هر یک در شرایطی کاربرد دارند. کلیدها به صورت تک پل یا دو پل معمولا برای قطع و وصل جریان برق در روشنایی ساختمان به‌ کار می‌روند و پریزها برای استفاده از نیروی الکتریکی جهت تامین انرژی برق دستگاه‌ها و تجهیزات برقی مختلف استفاده می شوند. کلید و پریز برق معمولا در آخرین مراحل ساخت سازه توسط برقکار نصب می‌شوند و ممکن است پس از نصب متحمل تغییراتی چون تبدیل کلید به پریز شوند.

تبدیل کلید برق به پریز در چه زمانی کاربرد دارد؟

 در شرایطی که ساختمان با هر نوع کاربری مانند منزل مسکونی، محل کار، ساختمان تجاری و… نیاز به یک پریز برق اضافه‌ داشته باشد و نتواند آن را به صورت مجزا نصب کند و یا اینکه کلید برق یک پل یا دو پلی بلا استفاده مانده باشد، برقکار ممکن است صلاح ببیند تا کلید برق را به پریز تبدیل کند.

این امر که مراحل خاص خود را دارد و راهی اصطلاحا میانبر به حساب می‌آید کاری تخصصی است و بهتر است توسط افراد مجرب این حوزه انجام شود. البته انجام این کار با در اختیار داشتن ابزار مخصوص و یادگیری مهارت فنی و برقکاری مختصر نیز ممکن است.

با توجه به کاربردی بودن این شیوه و به منظور آموزش مراحل کار در این مطلب قصد داریم شما را با ابزارآلات لازم جهت  انجام این پروسه و اجرای گام به گام آن آشنا کنیم. اگر می‌خواهید بدانید تبدیل کلید به پریز چرا و چگونه و توسط چه افرادی قابل انجام است، با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

دلایل تبدیل کلید برق به پریز

پیش از هر چیز بیایید به دلایل تبدیل کلید به پریز بپردازیم. کلید و پریز از ضروری‌ترین عناصر طراحی دکوراسیون داخلی هر ساختمان هستند. ساختمان‌های مختلف از منازل مسکونی گرفته تا مراکز اداری، کارگاه‌ها و کارخانجات متعدد، مراکز درمانی و خدماتی از تجهیزاتی بهره می‌برند که نیاز جدی به اتصال برق دارند. این نیروی برق در انواع سازه‌ها به صورت کلیدهای یک پل، دو پل و… روشنایی و دو شاخه یا پریز منتقل می‌شود.

در مواقعی که نیاز به جریان برق در یک قسمت از ساختمان بیشتر باشد مثلا چند دستگاه برقی همزمان در حال کار باشند به حدی که نیاز با یک پریز، سه راهی برق و راه‌های ساده بر طرف نشود، ایجاد یک پریز جدید یا تغییر کاربری کلیدهای برق الزام پیدا می‌کند‌. (ممکن است یک کلید برق به ابزار روشنایی متصل نبوده و بلا استفاده باشد؛ در این صورت امکان تبدیل شدن به پریز یا دو شاخه برق را دارد.)

مراحل تبدیل کلید برق به پریز

گام اول-ابزارآلات مورد نیاز را فراهم کنید.

برای انجام یک کار اصولی، با کیفیت و البته ایمن علاوه بر دانش و مهارت، نیاز به تجهیزات و ابزارآلات مخصوص دارید. ابزارآلاتی که برای تبدیل کلید به پریز لازم هستند عبارتند از: پیچ گوشتی دو سو (مسطح)، پیچ گوشتی چهار سو، دم باریک یا انبردست سوزنی، ابزار نوار سیم، تستر ولتاژ برق و انبرهای ترکیبی.

با فراهم کردن این ابزارآلات می‌توانید مراحل اصلی کار را آغاز کنید. توجه داشته باشید که وسایل اولیه پیچ گوشتی و انبردست‌ها کاملا ضروری هستند اما تستر ولتاژ و ابزار نوار سیم اختیاری بوده و به شما در سهولت انجام مراحل کمک می‌کنند اما نبود آن‌ها نیز اختلال جدی در کار به وجود نمی‌آورد.

گام دوم-قطع کننده جعبه برق را خاموش کنید.

در ابتدای کار تبدیل کلید به پریز و قبل از جدا کردن اجزا باید قطع کننده یا قطع کننده‌های جعبه برق را خاموش کرده و روی حالت off قرار دهید تا جریان برق در پریز قطع شود. معمولا این کار ساده و سریع انجام می پذیرد. در برخی ساختمان‌ها یک قطع کننده و در برخی دیگر با تفاوت در سیم کشی، دو قطع کننده وجود دارند که باید خاموش شوند.

گام سوم-با جدا کردن درپوش و قاب، جهت تبدیل کلید برق به پریز دسترسی ایجاد کنید.

پس از اینکه قطع کننده ها را خاموش کردید باید درپوش و قاب را جدا کنید. برای این کار ابتدا دو درپوش موجود را پیدا کرده و با سر پیچ گوشتی مسطح یا دو سویی که دارید، پیچ‌های نگهدارنده این دو را باز نمایید. حال می‌توانید قاب را بردارید. برای انجام گام بعد اول باید تستر ولتاژ را به جعبه متصل کنید و از فعالیت و عدم فعالیت سیم‌ها آگاه شوید.

گام چهارم-شروع خروجی جدید؛ اتصال دهنده را جدا کنید.

پس از کنترل شرایط و باز کردن قاب،اکنون مراحل بعدی را با دقت دنبال کنید. محل خروجی جدید را شناسایی کرده و بگیرید. اتصال دهنده‌ای در این مکان قرار دارد که یک پیج برنجی رنگ را در قسمت بالا به پیچ برنجی دیگری در پایین متصل می‌کند؛ آن را قطع کنید، چرا که در تبدیل کلید به پریز این دو پیچ باید مجزا کار کنند. در غیر این صورت سوییچ چراغ و روشنایی به راحتی دو شاخه پریز و مجموع مدار زیر آن را خاموش می‌کند.

گام پنجم-نصب خروجی جدید را کامل کنید.

جهت تکمیل پروسه تبدیل کلید به پریز و نصب خروجی جدید، سیم را به طور محکم دور پیچ بپیچانید سپس سیم‌ها و پریز را وارد جعبه اتصال کنید. خوب است بدانید که سیم‌ها کاملا مقاوم هستند و با خم شدن آسیبی نمی‌بینند پس با خیال راحت این مرحله را تکمیل کنید.

گام ششم-از انجام درست تبدیل کلید برق به پریز اطمینان حاصل کنید.

آخرین گام از این پروسه هر چند که صرفا جهت امتحان است اما گامی ضروری محسوب می‌شود. اتصال برق را مجددا روشن کرده و با بستن لامپ از روشن و خاموش شدن صحیح آن اطمینان حاصل کنید. اگر تبدیل کلید برق به پریز با موفقیت از این امتحان گذر کرد که بسیار خوب! اما در صورتی که موفقیت آمیز نبود محفظه دیگری را تست کنید چرا که ممکن است اشکال از چرخش سیم‌های سیاه رنگ باشد.

کلام پایانی

مراحلی که در این مطلب شرح دادیم گام‌های لازم جهت تبدیل کلید به پریز به صورت اصولی هستند. در آخر باید توجه داشته باشید هر چند که ابزارآلات و مراحل این کار قابل انجام و آموزش هستند اما بهتر است اگر دانش فنی و برقی زیادی ندارید انجام این کار را به متخصصان این حوزه بسپارید. با تجربه‌ترین و ماهرترین متخصصان در زمینه امور برقی ساختمان به سادگی و با یک جستجوی ساده در گوگل یافت می‌شوند. می‌توانید تخصص و مهارت این اشخاص را بررسی کرده و بدون نگرانی کار خود را به افراد متبحر بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *