اطلاعات, وبلاگ

علت نوسان برق ساختمان چیست ؟

هر آنچه باید درباره نوسان برق ساختمان بدانیم

همه ما مشکل نوسان جریان برق در منزل را به وفور تجربه کرده ایم. این نوسانات یکی از علت های خراب شدن وسایل برقی هستند که برخی از آن ها بسیار گران قیمتند. ممکن است این سوال خیلی از ما باشد که علت نوسان برق ساختمان چیست و راه حل های جلوگیری از این مشکل کدامند ؟ پیش از آنکه به این موضوع بپردازیم بهتر است کمی در مورد نوسان جریان برق بدانیم.

نوسان برق چیست ؟

لوازم الکتریکی، متناسب با استانداردهای برق کشور مورد نظر ساخته می شوند. اگر ولتاژ برق تغییری کند، نوسان برق ایجاد شد. که علت این نوسانات رعد و برق، بارش باران و نشتی جریان کابل باشد.

علت نوسان برق ساختمان

نوسان جریان برق باعث خرابی لوازم برقی منزل شما می شود. این نوسانات ممکن است به علت های مختلفی رخ دهند که در این بخش آن ها را بررسی می کنیم.

اضافه بار الکتریکی

مازاد جریان الکتریکی یکی از علت نوسان برق ساختمان، جریان برق است. وقتی جریان افزایش پیدا می کند باعث افزایش گرما و در نتیجه ذوب شدن عایق ها و اتصالات می شود. این افزایش دما در برخی مواقع باعث ایجاد جرقه و بروز آتش سوزی می گردد.

اتصالی

اگر سیستم برق ساختمان در اثر عواملی مانند اصابت رعد و برق با سیم ها و اتصالات و استفاده از سیم های غیر استاندارد دچار اتصالی شود، به خطوط برق آسیب رسانده. در نتیجه باعث خراب شدن لوازم الکتریکی می شود.

عدم وجود قطع کننده جریان برق مدار

یکی از علل نوسان جریان، عدم وجود قطع کننده است. یکی از این تجهیزات، کلید محافظ جان است که در زمان نوسانات جریان الکتریکی، مدار را قطع کرده و از حوادثی مانند آتش سوزی و برق گرفتگی جلوگیری می کند.

فرسودگی سیم ها

از دیگر علت های نوسان جریان، فرسایش سیم ها است. اگر سیم های فرسوده به سوئیچ های سالم متصل شوند باعث پیچ خوردگی و شل شدن آن ها و ایجاد تغییرات جریان در سیستم برق کشی ساختمان می شوند.

دلیل نوسان برق ساختمان

روش های جلوگیری از نوسان برق

تا این بخش از مطلب با مفهوم نوسان جریان الکتریکی و عوامل موثر بر آن آشنا شدیم. در ادامه مطلب قصد داریم درباره روش هایی که می توانند تا حد زیادی  باعث کاهش نگرانی شما از نوسان های جریان برق شوند صحبت کنیم.

محافظ برق

محافظ های برق را همه می شناسند و در همه خانه ها دید می شوند. تجهیزات پر کاربردی که از آسیب دیدن لوازم الکتریکی در اثر نوسانات جریان جلوگیری می کنند.

محافظ ها، زمانی که ولتاژ بیشتر یا کم تر از حد استاندارد شود جریان ورودی را قطع و مانع از سوختن لوازم برقی می شوند.

استابلایزر

استابلایزرها تجهیزات محافظتی هستند که نوسانات را شناسایی کرده و ولتاژ ورودی به دستگاه را مدیریت می کنند. این تجهیزات قابلیت شناسایی کمترین حد از نوسانات جریان را دارند.

یو پی اس (UPS)

یو پی اس یکی از تجهیزات برق اضطراری است که آن را به عنوان منبع تغذیه بدون توقف می شناسند به دلیل اینکه به باتری هایی که همیشه برق دارند متصل است. این مزیت باعث می شود هر زمان جریان کم یا زیاد شد یو پی اس وارد مدار شده و جریان برق قطع شده را جبران کند. این دستگاه قادر به چک کردن و تنظیم ولتاژ برق نیز هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *